RSS Feed

Un fel de Tango…

Posted on

PR+işti şi jurnalişti au legătură specială între ei. Se influenţează unul pe celălalt. E şi normal…findcă au nevoie unii de alţii 🙂

Cel mai bun exemplu de colaborare la care mă pot gândi, defapt şi singurul, este cel în urma căruia a luat naştere comunicatul de presă în format social media.

Povestea a început cu un jurnalist care, nemulţumit fiind de comunicatele de presă tradiţionale şi de cum sunt folosite de relaţionişti, a scris pe blog+ul său această frustrare. Relaţioniştii au răspuns promt şi o firmă a creat un nou tip de comunicat de presă; Comunicat de presă pentru Social Media.

O data cu dezvoltarea si diversificarea tehnicilor de relatii publice a avut loc si o modificare a modului in care informatia este prezentata intr-un comunicat de presa. Cele care inca mai folosesc formatul traditional – prezentarea unor date/fapte in loc sa fie scrise astfel incat sa retina atentia cititorului rar mai sunt bagate in seama si devin stiri.

In 2006, atunci cand inca nu luase amploare fenomenul social media, Shift Communications a introdus pentru prima data noul comunicat de presa in format social sau comunicatul in format social (poate fi downloadat de aici).

In 2008 a fost lansata a doua versiune a acestui comunicat (poate fi downloadat de aici). (bvbusinesscenter)

Reclame

About undoi3

I'm a student

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: